Persbericht

Mededeling van 24-05-2019

Het betere bochtenwerk voor een nieuwe legerbasis in Oost-Vlaanderen

Reactie van Minister Pieter De Crem


N-VA heeft op een defensiedebat op de Vrije Universiteit Brussel gisteren te kennen gegeven dat ze een nieuwe legerbasis willen openen in de provincie Oost-Vlaanderen, met de hoop om nieuwe rekruten aan te trekken.

 

Uiteraard is het van groot belang voor Defensie om aanwezig te zijn in elke provincie van ons land. Om deze reden besliste voormalig Minister van Defensie Pieter De Crem dan ook om de legerbasis in Gavere te behouden, met als optie de site mogelijk uit te breiden met een eenheid van de landcomponent.

 

Voormalig N-VA Minister van Defensie Steven Vandeput besliste echter om deze laatste legerbasis te sluiten tegen 2020, waardoor Oost-Vlaanderen de enige provincie zou worden zonder militaire eenheid.

 

Minister Pieter De Crem verbaast zich dan ook dat N-VA enkele dagen voor de verkiezingen nu toch plots een sterk pleidooi houdt voor het oprichten van een nieuwe basis, zonder echter een concreet plan voor te stellen. Minister De Crem herhaalt het grote belang van het behoud van een legerbasis in de provincie, en stelt dan ook voor om de eerder door de N-VA geplande sluiting van de basis van Gavere een halt toe te roepen.


< Vorige bericht