Nieuwsbericht

Mededeling van 25-05-2017

Inhuldiging nieuw NAVO-gebouw in Brussel

Donderdag 25 mei 2017


Op donderdag 25 mei 2017 huldigt Amerikaans President Trump, samen met de 28 andere leiders van de NAVO-landen en nieuwe lidstaat Montenegro, het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO in Brussel in.

Er werd bijna zeven jaar gewerkt aan dit gebouw van de nieuwste generatie en de Belgische Defensie trad op als bouwheer voor de nieuwe hoofdzetel. Toenmalig Minister van Defensie Pieter De Crem tekende dan ook het contract met de aannemer in juni 2010 en legde eind 2010 samen met voormalig NAVO Secretaris-Generaal Anders Fogh Rasmussen de eerste steen van het nieuwe hoofdkwartier.  

In het gebouw zijn de modernste communicatie- en veiligheidsvoorzieningen aangebracht. Glas zorgt voor veel transparantie, moderne bouw- en verwarmingstechnieken en groendaken zorgen voor een kleinere ecologische afdruk. Het hoofdkwartier verschaft ook werk aan ongeveer 4.500 personeelsleden. Indirect biedt het werkgelegenheid aan enkele tienduizenden landgenoten. Bovendien bevestigt dit nieuwe hoofdkwartier de bijzondere band tussen ons land en de NAVO.


< Vorige bericht