Nieuwsbericht

Mededeling van 24-04-2017

Inhuldiging rechtstreekse verbinding Brussels Airport - Mumbai

Netwerkmissie naar Mumbai onder leiding van Staatssecretaris Pieter De Crem


De netwerkmissie onder leiding van Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem vertrok vanochtend vanuit de luchthaven van Zaventem richting Mumbai, de commerciële en financiële hoofdstad van India. Hiermee werd de nieuwe rechtstreekse verbinding tussen Zaventem en Mumbai meteen ook officieel ingehuldigd.

Voortaan vliegt Brussels Airlines, in samenwerking met Air India, vijf keer per week tussen Brussel en Mumbai. De komst van de nieuwe lijn is het gevolg van nauwe gesprekken tussen de luchtvaartmaatschappijen en overheden van beide landen. Zo bracht Staatssecretaris De Crem in 2016 nog een werkbezoek aan India, waarbij hij met de Indiase Minister voor Luchttransport de mogelijkheden besprak voor een directe lijn tussen België en India. Een onderwerp dat ook tijdens het onderhoud van de Indiase Premier Modi en Premier Michel kort nadien op de agenda stond.

Deze verbinding is goed nieuws voor België en Zaventem. Naast de creatie van een 200-tal jobs op Brussels Airport en tal van nieuwe jobs bij de toeleveranciers, zal ze ons land stevig verbinden met een van de belangrijkste economische groeipolen ter wereld. Dit bevestigt het imago van België als exportland, dat geen enkele opportuniteit onbenut laat om te groeien en te innoveren.


< Vorige bericht