Nieuwsbericht

Mededeling van 10-09-2020

Pro League, Jupiler en BBDO verwelkomen fans met campagnefilmpje terug in de stadions; met passie, zonder racisme.

10 september 2020


 

Komend weekend luidt de geleidelijke terugkeer van fans in de stadions in. Vanaf vrijdag zullen supporters eindelijk opnieuw hun ploeg naar de overwinning kunnen stuwen. In een unieke campagnefilm nodigen de Pro League en Jupiler fans uit om dat te doen met passie, maar zonder racisme.

Sinds covid-19 wereldwijd om zich heen greep, werden voetbalwedstrijden enkel nog in lege stadions afgewerkt. Ook ons land kende een competitiestart zonder publiek. Voetbal leek in niets meer op wat we gewoon waren. Nu vanaf dit weekend de terugkeer van de fans ingezet wordt, lanceren de Pro League en Jupiler een spot die de belangrijkste verschillen in beleving benoemt: geen gejuich, geen gezangen, geen passie. Maar ook… geen racisme. Covid-19 deed racistische en discriminerende spreekkoren uit de stadions verdwijnen.

Het voetbal was de voorbije maanden niet hetzelfde. We hebben allemaal de passie en de beleving van onze wedstrijden gemist. Wat we echter niet gemist hebben, is negatief gedrag dat onze sport schaadt, zoals het racisme dat soms in de tribunes te horen was. We zijn bijzonder blij dat we vanaf dit weekend de fans en de bijhorende passie opnieuw mogen verwelkomen. Maar we hopen allemaal samen dat het racisme géén terugkeer meer maakt. Daarom brengt de spot een hoopvolle, maar niet mis te verstane boodschap: “Bring passion back. Keep racism out”, aldus Stijn Van Bever, Head of Communication bij Pro League.

De campagne van de Pro League krijgt de volledige steun van Minister van Veiligheid & Binnenlandse Zaken Pieter De Crem: “Fans, aanmoedigingen en gezangen zijn vanaf dit weekend terug welkom in onze voetbalstadions. Er bestaat echter geen enkele goede reden om racisme toe te laten. Dit initiatief van de Pro League verdient dan ook mijn volle steun”.


< Vorige bericht