Nieuwsbericht

Mededeling van 25-08-2020

Terug fans in de stadions vanaf september

25 augustus 2020


Deze namiddag vond een overleg plaats tussen de verschillende bevoegde ministers en de Pro League over het protocol inzake wedstrijden met een beperkt publiek. Dit protocol werd unaniem goedgekeurd, waardoor vanaf het weekend van 11-14 september supporters hun favoriete team weer kunnen aanmoedigen in het stadion.

 

“Vele Belgen kijken er naar uit om terug een voetbalwedstrijd in het stadion te kunnen bijwonen en hun spelers te ondersteunen tijdens de wedstrijd. Ik ben dan ook blij dat de regionale ministers in samenwerking met onder meer de Voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken en vertegenwoordigers van de Politie een protocol hebben kunnen uitwerken dat op een corona-veilige wijze supporteren in de stadions mogelijk maakt. Ik roep bij deze ook alle supporters op zich aan de richtlijnen, binnen en buiten de stadions, te houden zodat voetbal terug een feest kan worden en blijven”, toont Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem zich tevreden met het protocol.

 

Structureel overleg tussen de verschillende ministers en de Pro League leidde tot dit gedetailleerde protocol. De constructieve samenwerking met de verschillende kabinetten en ministers maakt het mee mogelijk dat vanaf september potentieel meer dan 400 fans de thuiswedstrijden van hun club kunnen bijwonen.

 

Onze clubs zullen individueel aan de slag gaan met het protocol om de geleidelijke terugkeer van fans in de beste omstandigheden te Iaten verlopen. De Pro League zal haar clubs hier uiteraard bij blijven ondersteunen.


< Vorige bericht