Nieuwsbericht

Mededeling van 31-01-2020

West-Vlaamse Deerlijk opent fonkelnieuwe brandweerkazerne

31 januari 2020


In het West-Vlaamse Deerlijk werd vrijdagavond een fonkelnieuwe brandweerkazerne ingehuldigd. De officiële opening gebeurde in aanwezigheid van Minister voor Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem. De opening ging gepaard met een vuurspektakel en een rondleiding op de nieuwe site.

Tijdens zijn speech had Minister De Crem veel aandacht voor de vaste medewerkers en vrijwilligers binnen de hulpverleningszone.  "Goed brandweerwerk is alleen mogelijk wanneer goed opgeleide medewerkers en vrijwilligers ook beroep kunnen doen op het allerbeste materiaal en op de allerbeste infrastructuur. Die voorwaarden vervullen we vandaag door deze nieuwe kazerne officieel in te huldigen", aldus Minister De Crem.

Het oefenterrein aan de nieuwe kazerne werd vernoemd naar Wouter Vancraeynest, een jonge brandweerman van het korps die in 2011 op tragische wijze om het leven kwam. "Het eerbetoon aan Wouter dat jullie vandaag brengen door het oefenplein aan de kazerne naar hem te noemen is echter hoe dan ook een groot bewijs van het respect dat jullie nog steeds hebben voor Wouter zelf, zijn familie en zijn geliefden. Ik wil jullie daarvoor oprecht bedanken", zo besloot Minister De Crem.


< Vorige bericht