Nieuwsbericht

Mededeling van 05-02-2019

“Internationale samenwerking noodzakelijk om tot gedragen, duurzame en haalbare oplossingen te komen”

05 februari 2019


“Wie in een geglobaliseerde wereld gedragen, duurzame en haalbare oplossingen willen bewerkstelligen moet inzetten op internationale samenwerking waarbij zowel overheden als universiteiten, NGO’s, middenveldsorganisaties en andere actoren hun rol te spelen hebben”. Dat was de kernboodschap van Minister De Crem tijdens het Interfaith Harmony Breakfast woensdagochtend in Diegem.

Het Interfaith Harmony Breakfast is een jaarlijkse traditie die elke eerste week van februari wordt georganiseerd door de erkende erediensten in ons land. Naar jaarlijkse gewoonte is er jaarlijks een vertegenwoordiger van de regering aanwezig op dit ontmoetingsmoment. Dit jaar was het de beurt aan Minister Pieter De Crem om de honneurs waar te nemen.

“Samenwerking met actoren die terreinkennis hebben is essentieel om bestaande internationale conflicten op te lossen. Die samenwerking is ook noodzakelijk opdat wij in Europa de gevolgen van die conflicten – zoals migratie – kunnen beheersen. Dergelijke grensoverschrijdende uitdagingen zijn alleen op een ernstige manier aan te pakken door politici die geloven in internationale samenwerking, investeren in draagvlakcreatie en het belang van andere partners erkennen”.


< Vorige bericht