Nieuwsbericht

Mededeling van 30-01-2019

Voorstelling van de studie over schaalvergroting van de politiezones in Commissie Binnenlandse Zaken

Woensdag 30 januari 2019


Vanochtend stelden professoren van de Universiteit Gent Marc Cools en Jelle Janssens, samen met Hoofdcommissarissen Fernand Koekelberg, Guido Van Wymersch en Eddy De Raedt, de studie over de schaalvergroting van de politiezones in ons land voor in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken, in aanwezigheid van Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem en Minister van Justitie Koen Geens.

 

Bij aanvang van de zitting dankte Minister De Crem de onderzoekers voor het omvangrijke werk dat ze leverden ondanks de moeilijke omstandigheden, namelijk het onverwachte overlijden van professor Brice De Ruyver, dat een impact had op het verloop van de studie. De studie betreft een denkoefening die de bereidheid aftast bij de burgemeesters en korpschef in België om in een proces van een meer gevorderde samenwerking of schaalvergroting te treden.

 

Minister De Crem is er dan ook van overtuigd dat dit rapport een echt hulpmiddel en hefboom kan zijn om nieuwe fusies te bewerkstelligen op vraag van de burgemeesters en / of de korpschefs.

 


< Vorige bericht