Nieuwsbericht

Mededeling van 04-12-2019

Minister De Crem opent de European Strategic Communications Network (ESCN) Conferentie over bestrijding terreur en radicalisme

4 december 2019


Minister voor Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem opende vanochtend de ESCN-Conferentie over strategische communicatie ter bestrijding van radicalisme en terreur. In het prachtige decor van de Solvay Library in hartje Brussel kwamen beleidsstrategen, politici, onderzoekers en leden van NGO’s samen om zich een dag te verdiepen in de impact van nieuwe communicatietechnologieën op radicaliseringsprocessen.

Minister De Crem: “Radicalisme aan beide kanten van het politieke spectrum wordt vandaag mede in de hand gewerkt en versterkt door de nieuwe communicatietechnologieën die vandaag bestaan. Sociale media en internet zorgen ervoor dat er massa’s informatie, beelden en video’s verspreid worden, inclusief video’s over aanslagen, terreur en geweld. Onderliggende mechanismen en algoritmes zorgen er bovendien voor dat we steeds vaker en steeds meer boodschappen te verwerken krijgen die veelal onze eigen wereldbeelden bevestigen en dat op een steeds iets hardere, forsere en radicalere wijze. De vraag hoe een overheid daarmee moet omgaan om radicalisering en aanslagen te vermijden is zeer pertinent”.

Naast Minister De Crem nemen ook Paul Van Tigchelt (OCAD) en Gilles de Kerckhove (EU CTC) het woord op deze conferentie.


< Vorige bericht