Nieuwsbericht

Mededeling van 23-01-2019

Pieter De Crem gaat in op vraag om Kamerlijst Oost-Vlaanderen te trekken

22 januari 2019


Ik kondig aan om de Kamerlijst Oost-Vlaanderen voor de verkiezingen van 26 mei 2019 te trekken. Een aantal factoren hebben mij hiertoe overtuigd.


In de voorbije maanden is de politieke context sterk gewijzigd. Het onvoorziene vertrek van de N-VA uit de federale Regering zorgde voor politieke instabiliteit. In het kader hiervan werd me gevraagd om de leiding van het departement van Veiligheid en Binnenlandse Zaken te waarborgen. Deze gewijzigde omstandigheden en plichtbesef hebben mij deze verantwoordelijkheid doen opnemen. Veiligheid is één van de kerntaken van de overheid en het beleid moest onmiddellijk en zonder inloopperiode worden verdergezet.


In aanloop naar de verkiezingen is de politieke context nog steeds in voortdurende beweging. Ik merkte hieromtrent in de afgelopen periode groeiende ongerustheid, bijvoorbeeld bij onze gezinnen en ondernemers die zich zorgen maken over hun toekomst op korte en lange termijn. Hierbij  is de vrees voor een zeer lange federale regeringsvorming reëel. Het is voor mij duidelijk dat er een absolute nood bestaat aan een verantwoordelijk en daadkrachtig beleid, gekaderd in een verhaal van rechten, maar ook duidelijke plichten.


Om hierover te waken heb ik beslist om op vraag van velen, en niet in het minst van CD&V-Voorzitter Wouter Beke, de Kamerlijst voor Oost-Vlaanderen te trekken.


Ik dank de inwoners van Aalter voor hun begrip en sympathie en ze weten dat, waar ik ook actief ben, ze steeds op mij kunnen rekenen.


< Vorige bericht