Nieuwsbericht

Mededeling van 12-01-2019

Aftrap ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’ in Bertem

Aftrap ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’ in Bertem


(c) - Malek Azoug

Vrijdagmiddag 11 januari werd op een snelwegparking langs de E40 in Heverlee (Bertem) de actie “Het weekend zonder alcohol achter het stuur” afgetrapt. Het is ondertussen de zevende editie van deze actie waarbij de federale en lokale politie zich engageren om tot maandagochtend 6u in totaal 50.000 alcoholcontroles uit te voeren. Minister De Crem was samen met zijn federale collega’s Koen Geens en François Bellot aanwezig bij de start van deze campagne. Ook Brussels CD&V-staatssecretaris Bianca Debaets tekende present.

In 2017 werden in ons land 4 210 letselongevallen en ongevallen met dodelijke afloop genoteerd waarbij één van de bestuurders onder invloed was van alcohol. Tijdens de vorige editie van “Het weekend zonder alcohol achter het stuur” werden 30 000 controles uitgevoerd; zo’n 2,25% van de gecontroleerde bestuurders bleek onder invloed te zijn.

Minister De Crem: “Het blijft belangrijk mensen te doen inzien dat een voertuig besturen verantwoordelijkheidszin vraagt. Drink niet als je achter het stuur kruipt. Als je toch een glaasje wil drinken: kruip dan in hemelsnaam niet achter het stuur. Besef welke risico’s verbonden zijn aan rijden onder invloed en dit zowel voor jezelf als voor anderen”.

De minister wees in Heverlee op de verenigde inspanningen van de lokale en federale politie inzake verkeersveiligheid: “De lokale politie van Leuven hecht zeer veel belang aan verkeersveiligheid, zowel wat betreft het aanpakken van snelheidsovertreders als het detecteren van mensen die rijden onder invloed. Om de hele ketting van preventie-opsporing-sanctionering te kunnen laten functioneren is een goede samenwerking met de federale politie essentieel. De nieuwsberichten van afgelopen week over het toenemend aantal mensen achter het stuur dat onder invloed is van drugs, bevestigt dat nogmaal”.

 


< Vorige bericht