Nieuwsbericht

Mededeling van 19-12-2018

Opening van veiligheidscongres Niveau S en jobbeurs

Woensdag 19 december 2018


Woensdagochtend opende Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem het tweedaagse event Niveau S, dat bestaat uit een congres, gekoppeld aan een job- en innovatiebeurs.

 

In zijn openingstoespraak benadrukte Minister De Crem de nood om nieuwe informatie- en communicatietechnologieën binnen het kader van wetgeving en regels ten volle in te zetten voor de hulp- en veiligheidsdiensten. Minister De Crem stelde dat de grootste uitdaging hierbij niet zozeer ligt in de technologie zelf, maar in het overtuigen van de jongeren in onze samenleving om te kiezen voor een carrière bij de hulp- en veiligheidsdiensten. Een opleiding aanbieden is hiervoor niet voldoende voor Minister De Crem, maar we moeten hierbij zorgen voor flexibele carrières, permanente scholing en voldoende uitdagingen. Minister De Crem hecht hierbij ook veel belang aan het versterken van de samenwerking tussen de overheid, de academische wereld en de bedrijven.

 

Vervolgens opende de Minister het speeddatecafé op de jobbeurs, waar hij de kans kreeg om met enkele jongeren te spreken die interesse tonen in een carrière bij de hulp- en veiligheidsdiensten. Nadien bracht de Minister een bezoek aan de verschillende stands van de beurs, waaronder deze van de federale politie, Binnenlandse Zaken, en het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse. 


< Vorige bericht