Nieuwsbericht

Mededeling van 06-07-2019

De Federale Politie in het zadel voor de Ronde van Frankrijk

Tour de France


Op 6, 7 en 8 juli 2019 doet de Ronde van Frankrijk ons land aan. De Coördinatie- en Steundirecties van de Federale Politie (CSD) van Brussel en Henegouwen zullen tijdens de doortocht van de Ronde van Frankrijk mee de coördinatie van de veiligheid voor hun rekening nemen. Honderden politieagenten van de Federale en Lokale Politie worden ingezet om over de veiligheid rond deze gebeurtenis te waken en nuttige tips te geven aan de mensen die zich in de omgeving bevinden tijdens de doortocht van de Ronde.

 

Vertrek vanuit onze hoofdstad, doortocht door Henegouwen en vervolgens richting Frankrijk

 

Op 6 en 7 juli zal de Ronde van Frankrijk van start gaan in onze hoofdstad. De Federale Politie (CSD Brussel) zal de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene mee ondersteunen voor de veiligheidsmaatregelen rond dit evenement

 

Op 8 juli vertrekken de wielrenners vanuit Binche en steken ze vervolgens de Franse grens over. Voor het gedeelte van de wielerwedstrijd dat zich die dag op Belgisch grondgebied afspeelt, zal de CSD Henegouwen verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van de veiligheidsmaatregelen.


< Vorige bericht