Nieuwsbericht

Mededeling van 29-06-2018

Prinselijke economische missie naar Argentinië en Uruguay

Donderdag 28 juni 2018


Woensdag reisde de Belgische delegatie van Argentinië naar Uruguay voor het tweede deel van de missie. Dit opende met een seminarie over constructie en infrastructuur, dat de gelegenheid bood om de unieke knowhow van Belgische bedrijven in deze sector in de kijker te plaatsen. Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem hield de slottoespraak van het seminarie en benadrukte de vele gelijkenissen tussen Uruguay en België, die beiden een zeer belangrijke strategische ligging hebben en een toegangspoort vormen tot respectievelijk Zuid-Amerika en de Europese Unie.

 

Vervolgens bezocht de Belgische delegatie de terminal van Katoen Natie in de haven van Montevideo en huldigden Prinses Astrid en Staatssecretaris De Crem het nieuwe warenhuis van Katoen Natie in Polo Oeste in.

 

Het programma van de missie werd even onderbroken om de Rode Duivels aan het werk te zien tegen Engeland en de dag werd afgesloten met een netwerkevent dat aan de Belgische bedrijven de kans bood om contacten te leggen met de Uruguayaanse bedrijfswereld.


< Vorige bericht