Nieuwsbericht

Mededeling van 02-09-2020

Overleg in West-Vlaanderen over aanpak transmigratie op snelwegparkings

02 september 2020


            Gisteren had in de provincie West-Vlaanderen een overleg plaats over de aanpak van transmigratie langs de West-Vlaamse snelwegparkings. Minister van Binnenlandse Zaken & Veiligheid Pieter De Crem ging er samen met Vlaams Minister voor Mobiliteit Lydia Peeters in overleg met provinciegouverneur Decaluwé, West-Vlaamse burgemeesters en de orde- en politiediensten.

            De voorbije maanden is de publieke aandacht vooral naar de bestrijding van het Coronavirus gegaan maar dat neemt uiteraard niet weg dat andere thema’s volledig van de agenda verdwenen zijn. Transmigratie is een breed internationaal en sociaal fenomeen waar België als transitland enorm veel mee te maken krijgt. “Een gecoördineerde inzet en aanpak op maat is cruciaal om een optimaal effect te genereren. We weten dat veel transmigranten trachten om op snelwegparkings in vrachtwagens te klimmen en op die manier de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken. In dat opzicht is en blijft het cruciaal onze aandacht op die snelwegparkings hoog te houden”, aldus Minister De Crem.

            De volgende weken zijn er ook in andere provincies gelijkaardige overlegmomenten gepland. Het eerstvolgende overleg vindt plaats in Oost-Vlaanderen.


< Vorige bericht