Nieuwsbericht

Mededeling van 28-09-2015

Pieter De Crem ondertekent twee financieringsakkoorden in Kenia

28 september 2015


Op maandag 28 september ondertekende Pieter De Crem twee financieringsakkoorden met de Keniaanse minister van Financiën Henry Rotich. Het gaat enerzijds om een financiersakkoord ter waarde van ongeveer 8,5 miljoen € voor een watervoorzieningsproject uitgevoerd door de firma Balteau uit Sprimont bij Luik. Het totale project heeft een waarde van 12 miljoen €.

Het tweede project betreft de levering van 28 brandweerwagens evenals beschermingsuitrusting, ademhalingstoestellen, communicatieapparatuur en training. Deze wordt geleverd door het Belgisch bedrijf Somati uit Erembodegem-Aalst voor een bedrag ten belope van 10 miljoen €.

Dankzij het Finexpo financieringsinstrument kunnen onze Belgische bedrijven nieuwe markten betreden en hun know-how exporteren naar het buitenland.

Pieter De Crem bezocht ook het geavanceerde Interconnectivityproject van Soulco - met toekomsige zetel in Paal-Beringen - dat mogelijk werd gemaakt door Finexpo. Hierdoor kunnen verschillende Keniaanse overheidsdepartementen met elkaar verbonden worden en gegevens uitwisselen. Deze samenwerking zal in de toekomst nog worden versterkt.

Tenslotte bezocht Pieter De Crem de nieuwe commerciële uitbating van IDF - International Duty Free - een Belgische onderneming die bv UNO-personeel en diplomaren in officiele opdracht in het buitenland van gebruiksgoederen voorziet. Deze wordt heel binnenkort in Nairobi geopend.

 

 


< Vorige bericht