Nieuwsbericht

Mededeling van 10-06-2020

“Ik stond en sta aan de kant van onze politiediensten”

10 juni 2020


In de Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft Minister van Veiligheid & Binnenlandse Zaken Pieter De Crem vanmiddag nogmaals zijn steun uitgesproken aan onze politie- en veiligheidsdiensten. “Er bestaat geen enkel scenario waarbij geweld tegen de mensen van onze politie- en veiligheidsdiensten een plaats heeft binnen onze samenleving. Ik veroordeel dan ook op de strengst mogelijke manier elke vorm van geweld tegen deze mensen en blijf als één man achter onze politiediensten staan”.

Nadat politieagenten enkele weken geleden in Anderlecht al slachtoffer werden van politiegeweld geraakten afgelopen zondag opnieuw meer dan 20 agenten gewond nadat er rellen uitbraken na de Black Lives Matter-betoging in Brussel. Op internet circuleerden beelden van politiemensen die bekogeld werden met stenen en projectielen, winkelruiten die werden ingegooid en van plunderingen aangericht door een groepje relschoppers. Minister De Crem kreeg dan ook heel wat parlementaire vragen voorgeschoteld over de gebeurtenissen van afgelopen zondag in Brussel.

“Op korte termijn herhaal ik mijn oproep een strikte nultolerantie te hanteren voor dit soort van feiten. Secundair dient de bestaande ketengerichte aanpak te worden versterkt. Dat betekent dat er zowel moet ingezet worden op ruime en versterkte proactieve en preventieve acties in de domeinen onderwijs en opvoeding. Dit moet gekoppeld worden aan een effectieve en efficiënte strafvervolging en strafuitvoering. Op middellange termijn herhaal ik mijn pleidooi om in Brussel tot een ééngemaakte politiezone te komen. Dit moet voor mij op tafel komen bij de komende regeringsonderhandelingen”, aldus Minister De Crem.

 

 


< Vorige bericht