Nieuwsbericht

Mededeling van 22-05-2020

Minister De Crem overlegt met burgemeester Anderlecht en Politiezone Brussel-Zuid.

22 mei 2020


Naar aanleiding van het geweld tegen politie in Anderlecht van afgelopen woensdag, had Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem vanochtend een overleg met burgemeester Fabrice Cumps van Anderlecht en de Korpschef van de politiezone Brussel-Zuid in het politiecommissariaat in Anderlecht.

Tijdens het constructieve overleg werd een analyse gemaakt van het incident, en de uitdagingen besproken waar de Politiezone Brussel-Zuid mee geconfronteerd wordt. Een concrete vraag tot versterking voor de zone werd positief beantwoord door de Minister en wordt verder gezamenlijk uitgewerkt.

Vervolgens hadden Minister De Crem en burgemeester Cumps een ontmoeting met politiemannen en -vrouwen van de zone, waaronder één van de betrokkenen bij het incident die ondertussen al terug aan het werk is. De Minister drukte zijn grote respect uit voor hun inzet en volharding, en toonde veel begrip voor de specifieke omstandigheden waarin zij hun opdracht moeten volbrengen.

De Minister, de gemeente Anderlecht en politiezone Brussel-Zuid zullen in de komende periode contact houden en verder werken aan een gezamenlijke aanpak van de problematiek, om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden.


< Vorige bericht