Nieuwsbericht

Mededeling van 29-09-2015

Pieter De Crem sluit missie in Kenia af met bezoek aan Belgisch bedrijf Vermont.

29 september 2015


Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem sloot op dinsdag 29 september 2015 zijn geslaagde missie in Kenia af met een bezoek aan het Belgisch bedrijf Vermont.

Op zondag 27 september bezocht Pieter De Crem een waterwinningsproject in uitvoering van het Belgische studiebureau Aspac.. Dit Belgisch bedrijf staat in voor de engineering voor het project, de productie van materiaal in België en het transport naar Iten, een stad op 600 km van Nairobi in Kenia.

Pieter De Crem ondertekende op maandag 28 september twee financieringsakkoorden met de Keniaanse minister van Financiën Henry Rotich. Het ging hierbij om een financiersakkoord ter waarde van ongeveer 8,5 miljoen € voor een watervoorzieningsproject uitgevoerd door de firma Balteau uit Sprimont bij Luik, alsook een project voort de levering van 28 brandweerwagens evenals beschermingsuitrusting, ademhalingstoestellen, communicatieapparatuur en training geleverd door het Belgisch bedrijf Somati uit Erembodegem-Aalst.

 

 

Hij bezocht ook het geavanceerde Interconnectivityproject van Soulco waardoor verschillende Keniaanse overheidsdepartementen met elkaar verbonden worden en gegevens uitwisselen. Tevens bezocht Pieter De Crem de nieuwe commerciële uitbating van IDF - International Duty Free - een Belgische onderneming die bv UNO-personeel en diplomaren in officiele opdracht in het buitenland van gebruiksgoederen voorziet.


< Vorige bericht