Nieuwsbericht

Mededeling van 28-09-2015

België exporteert innovatief waterwinningsproject

27 september 2015


Pieter De Crem bezocht zondag 27 september een waterwinningsproject in uitvoering van het Belgische studiebureau Aspac. Dit Belgisch bedrijf staat in voor de engineering voor het project, de productie van materiaal in België en het transport naar Iten, een stad op 600 km van Nairobi in Kenia. Vanuit België leiden 3 ingenieurs en 3 andere medewerkers het project ter waarde van 15 miljoen € in een eerste goedgekeurde fase in goede banen.

 

Het project bestaat uit: het winnen van water; het bouwen van een waterzuiveringsstation met een capaciteit van 4280 m3 per dag; het aanleggen van 23 km waterpijpleiding. Het project is zeer innovatief omdat het water niet opgepompt wordt en er ook geen pompen bij het zuiveren worden gebruikt. Electriciteit maakt 70% van de kost van het water voor de consument uit. Vandaar het belang van het gebruik van de zwaartekracht, zonder electriciteit, in dit project. Twee steden met 64.000 inwoners zullen van water voorzien worden via dit project.

 

 

Aan het studiebureau om dit concept verder te exporteren in de toekomst, onze Belgische economie kan er enkel wel bij varen!


< Vorige bericht