Nieuwsbericht

Mededeling van 11-08-2020

“Dit gedrag van een losgeslagen bende moet streng worden bestraft”

11 augustus 2020


            Vanmiddag kwam de Kamercommissie Binnenlandse Zaken in een extra zitting bijeen naar aanleiding van de vechtpartij afgelopen zaterdag op het strand van Blankenberge. Minister voor Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem antwoordde er op een aantal vragen, o.m. over de politie-inzet aan de Belgische Kust.

“Het gedrag van deze losgeslagen bende afgelopen zaterdag op het strand van Blankenberge moet streng bestraft worden. Ik zal bovendien voorstellen op tafel leggen die verder gaan dan wat sommige parlementsleden willen om dergelijk geweld in de toekomst te vermijden. Ik denk daarbij onder meer aan een plaatsverbod”, zo stelde Minister De Crem. “Dit soort van figuren is geen baas in ons land en zal ook nooit baas worden”, verwees Minister De Crem naar de groep jongeren die afgelopen zaterdag amok maakte.

            Minister De Crem stelde ook dat er momenteel een verhoogde politiecapaciteit ter beschikking is aan de Belgische kust. “De capaciteit die momenteel ter beschikking wordt gesteld van de kustgemeenten is nog nooit zo hoog geweest. Die extra capaciteit is er gekomen op mijn initiatief en werd onder meer voorzien om de naleving van de geldende Corona-maatregelen af te dwingen. Ik wil er op wijzen dat er afgelopen weekend nooit melding is gemaakt van een tekort aan inzetbare effectieve politiemensen. Die analyse werd bovendien bevestigd door alle burgemeesters die daarenboven zelf verantwoordelijk zijn voor de openbare orde op hun grondgebied”.


< Vorige bericht