Nieuwsbericht

Mededeling van 14-10-2020

Pieter De Crem is opnieuw burgemeester van Aalter

12 oktober 2020


Pieter De Crem is terug uitvoerend burgemeester van Aalter. Hij neemt, na bijna 13 actief geweest te zijn als minister en staatsecretaris, terug zijn rol op als burgervader. Pieter De Crem legde al op donderdag 20 december 2018 zijn eed af als burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Aalter. Omdat hij op dat moment ook minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid was in de regering Michel II, was hij echter verhinderd om het ambt van burgemeester op te nemen. Nu er een nieuwe regering is, wordt hij wettelijk opnieuw burgemeester. 

 

 

 

 

25 jaar burgemeester, 13 jaar in de regering

Pieter De Crem is in 2020 precies 25 jaar jaar burgemeester in Aalter. Daarnaast kan hij terugblikken op een lang traject in de Wetstraat, waar hij achtereenvolgens Vice-Eerste Minister, Minister van Defensie, Staatsecretaris voor Buitenlandse Handel, Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Minister van Buitenlandse handel was in maar liefst zeven verschillende regeringen. 

 

Nieuwe voorzitter van de gemeenteraad

Nu Pieter De Crem opnieuw zijn burgemeesterschap opneemt, zijn er een aantal verschuivingen in het college van burgemeester en schepenen. Patrick Hoste, die De Crem bijna 13 jaar verving als waarnemend burgemeester, wordt opnieuw eerste schepen. Kris Ally, voorheen schepen van Eenergie, Klimaat en duurzaamheid, neemt voortaan het voorzitterschap van de gemeenteraad waar. Schepen Patrick Hoste krijgt Landbouw en Milieu bij zijn takenpakket. Burgemeester De Crem neemt Energie, Klimaat en duurzaamheid voor zijn rekening, al blijft dor voorzitter van de gemeenteraad die bevoegdheden mee ondersteunen en verder opvolgen.


< Vorige bericht