Nieuwsbericht

Mededeling van 26-09-2020

Minister Pieter De Crem opent nieuw politiegebouw in Erpe-Mere/Lede

26 september 2020


            Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem woonde vrijdagavond de officiële opening bij van het nieuwe politiegebouw van politiezone Erpe-Mere/Lede. Tijdens zijn speech bedankte hij ook de politie- en veiligheidsmensen voor hun inzet tijdens de afgelopen, moeilijke (Corona)maanden.

            “Wat mij betreft is de nieuwe infrastructuur die we hier vandaag openen eveneens een vorm van erkenning naar het dagelijkse politiewerk toe dat u allen levert. Wij kunnen van onze politiemensen alleen optimale prestaties verlangen indien zowel de lokale als federale overheid investeren in een context, materiaal en infrastructuur die als katalysator werken om topprestaties af te leveren”, zo stelde Minister De Crem.

            Erpe-Mere en Lede zijn twee vergelijkbare gemeenten die samen een politiezone vormen van zo’n 40.000 inwoners met een politiekorps van zo’n 100 mensen. “Deze politiezone heeft de voorbije jaren veel geïnvesteerd wat zich manifesteert in een performant en goed functionerend geheel. Er was echter één element dat sinds de oprichting van de lokale politie in 2002 meermaals voor hoofdbrekens heeft gezorgd en dat was de huisvesting van deze politiezone. Dat probleem is vanaf vandaag definitief van de baan”, aldus Minister Pieter De Crem.


< Vorige bericht