Nieuwsbericht

Mededeling van 03-09-2019

Operatie tegen kabeldiefstal in Luik

3 september 2019


Maandagavond 2 september had in Luik een gemeenschappelijke interventie plaats ter bestrijding en voorkoming van kabel- en materiaaldiefstal. Om deze interventie mogelijk te maken werden zes teams en een RAGO-helikopter ingezet.

Ondanks verschillende maatregelen die Infrabel reeds nam ter bescherming van haar netwerk en materiaal nam het aantal kabeldiefstallen sinds de start van de zomer opnieuw toe. Vooral de regio rond Luik en Namen registreerde een hoger aantal misdrijven.

Minister voor Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem wijst op de grote maatschappelijk kost die deze diefstallen met zich meebrengt: “De schade die het stelen van materiaal en het beschadigen van de infrastructuur met zich meebrengt uit zich o.a. in vertragingen voor de pendelaars en een verstoorde dienstregeling. Daarnaast zorgen deze diefstallen ervoor dat het personeel telkens ’s nachts wordt opgeroepen om herstellingen uit te voeren”.

De operatie van maandagavond werd uitgevoerd door het CIK (Interventiekorps) Luik en de directie Luchtsteun. Door de uitvoering van dergelijke operaties hopen de betrokken diensten hun beeldvorming over de werkwijze van bendes te versterken en de pakkans te verhogen.


< Vorige bericht