Nieuwsbericht

Mededeling van 18-10-2019

Minister Pieter De Crem opnieuw bevoegd voor Buitenlandse Handel

16 oktober 2019


De herschikking van de federale regering heeft ook gevolgen voor het bevoegdheidspakket van Minister voor Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem. Minister De Crem is vanaf heden opnieuw bevoegd voor Buitenlandse Handel, de bevoegdheid die hij tot december 2018 uitoefende als staatssecretaris.

            Bij het aantreden van de regering-Michel in 2014 werd Minister De Crem staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, een bevoegdheid die hij tot ieders tevredenheid maximaal invulde. Onder leiding van (toen) staatssecretaris De Crem werden Prinselijke Economische Missies georganiseerd naar o.a. Peru, Singapore en Qatar naast tal van andere economische missies die naar o.m. de Verenigde Staten werden ingericht.

            Minister De Crem ziet op korte termijn één cruciaal dossier wat betreft buitenlandse handel: “De Brexit is met voorsprong het dossier dat op korte termijn veel aandacht en energie zal vragen, zowel wat betreft veiligheid alsook wat betreft buitenlandse handel. Het Verenigd Koninkrijk is voor ons land een zeer belangrijke handelspartner, niet in het minst inzake de economische activiteiten in de havens van Zeebrugge en Antwerpen. Ik zal dan ook alles doen wat in mijn mogelijkheden ligt om de belangen van onze Belgische bedrijven te garanderen”.


< Vorige bericht