Nieuwsbericht

Mededeling van 26-03-2019

Minister De Crem bezoekt de Zuid-Koreaanse Nationale Begraafplaats te Seoul

26 maart 2019


Het Belgische staatsbezoek aan de Republiek Korea stond vanochtend in het teken van een bezoek aan de Nationale Begraafplaats van de Koreaanse Republiek. Het zogenaamde ‘Seoul National Cemetery’ is de laatste rustplaats van overleden Koreaanse soldaten. Op dezelfde site staan o.a. ook het Historische Oorlogsmuseum, de Memorial Tower en de Memorial Hall. Een bezoek aan deze begraafplaats is een traditionele stop voor staats- en regeringsleiders indien zij de Republiek Korea bezoeken.

Ons land en de Republiek Korea delen een klein stukje militaire geschiedenis. In 1951 stuurde ons land immers een vrijwilligersbataljon naar het Koreaanse schiereiland ten gevolge van de Koreaanse crisis die er op dat moment heerste. België zou tot 1955 aanwezig blijven: in die periode zouden in totaal 3 171 Belgische en 78 Luxemburgse soldaten aanwezig zijn om een Belgische bijdrage te leveren in het Koreaanse conflict. Iets meer dan honderd landgenoten lieten daarbij het leven.

Tijdens het bezoek bracht Minister De Crem één van zijn initiatieven als Minister van Landsverdediging in herinnering. Minister De Crem: “In 2012 nam ik als Minister van Defensie het initiatief genomen om tot een samenwerkingsproject te komen tussen de Belgische Defensie en het Koreaanse Ministry of National Defense Agency for Killed in Action Recovery and Identification (MAKRI). Het doel van dat project was om tot identificatie te komen van vermiste Belgische militairen tijdens de Korea-oorlog”, aldus Minister De Crem.

Later vandaag worden ons Koninklijk echtpaar en Minister De Crem nog ontvangen door de President van de Republiek Korea. Die ontvangst is meteen ook het hoogtepunt van het staatsbezoek.


< Vorige bericht