Nieuwsbericht

Mededeling van 11-02-2019

Eregouverneur Jan Briers op Oost-Vlaamse CD&V Kamerlijst

10 februari 2019


Minister Pieter De Crem heeft vandaag eregouverneur Jan Briers voorgesteld als kandidaat op de Kamerlijst voor de provincie Oost-Vlaanderen, waar hij voor de verkiezingen van 26 mei 2019 de plaats van eerste opvolger zal innemen.

Naar aanleiding van deze kandidatuur stelt Jan Briers: “Ik koester een bijzondere en hechte band met de anderhalf miljoen Oost-Vlamingen via de toen nog 65 en vandaag 60 burgemeesters. Als gouverneur vormde ik van 2013 tot 2018 een belangrijke schakel tussen de verschillende bestuursniveaus, steeds om strategische projecten waar èlke burger goed bij vaart, tot een goed einde te brengen. Dit heel mooie traject wil ik graag verderzetten. Ik werkte de voorbije jaren ook nauw samen met Minister De Crem op het vlak van veiligheid, het welzijn van onze mensen en ondernemen”.

Jan Briers is ook een belangrijk cultureel ambassadeur met Oost-Vlaamse wortels, onder meer dankzij zijn decennialange inzet binnen het Festival van Vlaanderen waarbij hij de democratisering van ons hoogstaand cultuurleven centraal stelt en jong talent van eigen bodem alle kansen wist te geven. Lijsttrekker Pieter De Crem: “Jan Briers is een ervaren bruggenbouwer, ook internationaal gerenommeerd, met een grote liefde voor Oost-Vlaanderen. Ik ben dan ook zeer verheugd dat hij zijn engagement voor de provincie nu kan verderzetten binnen de CD&V en kijk uit naar een hechte samenwerking ten voordele van iedere Oost-Vlaming”.

De federale Kamer van Volksvertegenwoordigers telt 150 leden. 87 hiervan komen uit het Vlaamse Gewest, waarvan 20 zetels worden toegekend aan Oost-Vlaamse Volksvertegenwoordigers. De kieskring Oost-Vlaanderen telt 3 kiesarrondissementen, Aalst-Oudenaarde, Gent en Dendermonde- Sint-Niklaas. Pieter De Crem zal de CD&V Kamerlijst voor Oost-Vlaanderen trekken.


< Vorige bericht