Nieuwsbericht

Mededeling van 01-03-2019

Sectorfederatie Essenscia viert 100e verjaardag

28 februari 2019


Minister Pieter De Crem was afgelopen donderdag aanwezig op het 100e verjaardagsfeest van Essenscia, de sectorfederatie van de chemie en life sciences in ons land. Ter gelegenheid van deze bijzondere verjaardag tekende ook Zijne Majesteit de Koning present, samen met meer dan duizend nationale en internationale gasten.

Vlak na de Eerste Wereldoorlog, in 1919, verenigde een groep ondernemers zich in de zgn. Fédération des Industries Chimiques de Belgique (FIC) / de Federatie der Chemische Nijverheid van België (FCN). Via opeenvolgende naamswijzigingen wordt deze sector vandaag vertegenwoordigd onder de naam Essenscia, dat hiermee één van de oudste sectorfederaties van het land is. De sector van de chemie en life sciences is vandaag cruciaal voor quasi de hele Belgische industrie met toepassingen en ontwikkelingen die relevant zijn voor de fotografie, farmaceutica en biotech.

Minister De Crem: “Honderd jaar aanwezigheid in België betekent ook honderd jaar toewijding, engagement en passie voor ons land en onze burgers. De chemische sector is van cruciaal belang voor onze samenleving, zowel door de producten die ze leveren alsook de jobs waarvoor ze zorgen. Vandaag verdienen er meer dan 90 000 mensen in deze sector die bovendien voortdurend op zoek is en blijft naar nieuwe arbeidskrachten. Deze sector is ook een blijver omdat we hen absoluut nodig hebben om belangrijke toekomstige uitdagingen aan te pakken: klimaatvriendelijke mobiliteit of de omschakeling naar een circulaire economie zijn maar twee voorbeelden waarvoor we hun engagement, kennis en ervaring ook de volgende honderd jaar nodig hebben”.


< Vorige bericht