Nieuwsbericht

Mededeling van 26-02-2019

Oost-Vlaamse CD&V-lijsten voor 26 mei vastgelegd

25 februari 2019


 

Tijdens het provinciaal bestuur van afgelopen maandag heeft CD&V Oost-Vlaanderen het licht op groen gezet voor de verkiezingslijsten voor 26 mei. Na het eerder aangekondigde lijsttrekkerschap van Minister Pieter De Crem werd ook Joke Schauvliege bevestigd als lijsttrekker voor de Vlaamse lijst.

Voor de federale lijst krijgt Minister De Crem steun van huidig Kamerlid Leen Dierick (2e plaats, Dendermonde) en van Stefaan Vercaemer (3e plaats, Oudenaarde). Gents gemeenteraadslid en federaal volksvertegenwoordiger Veli Yüksel krijgt de vierde plaats toegewezen. De federale lijst wordt geduwd door Jenne De Potter, huidig burgemeester van Zottegem en voormalig Vlaams parlementslid. Eerder raakte ook al bekend dat ere-gouverneur Jan Briers de eerste opvolgersplaats krijgt, terwijl de tweede opvolgersplaats naar Lore Baeten uit Sint-Niklaas gaat.

Minister De Crem is tevreden dat de Oost-Vlaamse CD&V nu de laatste rechte lijn richting de verkiezingen kan ingaan: “Het is goed dat de lijstvorming nu is afgerond. We gaan met een ervaren team richting de verkiezingen; een team dat zorgt voor herkenbaarheid, zekerheid en stabiliteit. Ik heb er vertrouwen in dat we een goed resultaat zullen neerzetten”.

 

 


< Vorige bericht