Nieuwsbericht

Mededeling van 22-02-2019

Minister De Crem ontvangen in Oost-Vlaamse provinciehoofdplaats Gent

22 februari 2019


Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem bezocht vrijdagavond 22 februari de Oost-Vlaamse provinciehoofdplaats Gent. Daarmee ging de minister in op een gemeenschappelijke uitnodiging van Gents burgemeester Mathias De Clercq en van de Korpschef van de Gentse politie Filip Rasschaert.

Tijdens een positief overleg kwam de veiligheidsthematiek binnen een grootstedelijke context ter sprake. Die grootstedelijke context vereist een maximale inzet van de lokale politieagenten wat momenteel niet altijd mogelijk is. Zo verwees Korpschef Rasschaert naar de opdrachten die de Gentse politie uitvoert voor federale taken zoals de bewaking van gerechtsgebouwen. Minister De Crem erkende de situatie en stelde dat de federale politie voorziet om de nieuwe federale Directie Beveiliging in Gent operationaal te hebben tegen eind 2019. “Daarmee zal het Gentse korps voor een stuk ontlast worden waardoor zij zich terug meer kunnen focussen op lokale taken”, aldus minister De Crem.

Ook de uitdagingen inzake selectie en rekrutering werden besproken, inclusief de inplaatsstelling van nieuwe rekruten. Het werkbezoek werd tot slot afgesloten met een bezoek aan de C.R.A.S.H.-actie: grootschalige controles gericht op alcohol, drugs en overdreven snelheid in het verkeer die regelmatig wordt georganiseerd door de politiediensten. Minister De Crem: “Alcohol en drugs hebben geen plaats in het verkeer. De menselijke drama’s die reeds werden veroorzaakt door verkeersongelukken ten gevolge van drugs, alcohol en overdreven snelheid eisen van politiek en veiligheidsdiensten om die strijd onverminderd verder te zetten”.


< Vorige bericht