Nieuwsbericht

Mededeling van 09-04-2019

Gemeenten Mol en Wommelgem ontvangen Minister De Crem

09 april 2019


            Afgelopen zaterdag kregen de Antwerpse gemeenten Mol en Wommelgem het bezoek van Minister voor Veiligheid & Binnenlandse Zaken Pieter De Crem. Tijdens het bezoek bespraken de Minister, de burgemeesters van beide gemeenten en CD&V-fractieleider in de Kamer Servais Verherstraeten het thema ‘transmigratie’.

            Beide gemeenten beschikken over snelwegparkings gelegen aan de E34 en de E313. Net als in West-Vlaanderen zien mensen op de vlucht die parkings als een kans om in vrachtwagens te kruipen en zo de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken. Minister De Crem: “De hele Brexit-context zorgt ervoor dat mensen op de vlucht alsnog proberen om via vrachtvervoer in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Als burgemeesters mij dan aangeven dat ze daarover bepaalde bezorgdheden hebben, wil ik die ernstig nemen en daarmee aan de slag gaan. Dat heb ik in West-Vlaanderen gedaan en doe ik ook voor burgemeesters in Antwerpen”.

            Minister De Crem herhaalde dat wonderoplossingen niet bestaan maar dat hij wel degelijk al een aantal maatregelen heeft genomen: “Er is versterking voorzien voor zowel de federale als lokale politie en we hebben een verbindingsofficier aangesteld die vanuit Londen zal waken over een goede gegevensuitwisseling tussen ons land en het Verenigd Koninkrijk. Op die manier spelen we kort op de bal en doen we aan een constante monitoring inzake veiligheidskwesties”.


< Vorige bericht