Nieuwsbericht

Mededeling van 01-04-2019

Politieopleiding Oost-Vlaanderen ontvangt Minister De Crem tijdens infodag

1 april 2019


Afgelopen zaterdag organiseerde de politieschool Oost-Vlaanderen (PAULO) een infodag over de opleiding tot politieagent. Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem was present en nam ruim de tijd voor de aanwezige (kandidaat)-agenten. “Op deze locatie start de basis van het politiewerk: de opleiding van mensen die in vaak moeilijke omstandigheden het hoofd koel moeten houden”.

De infodag van PAULO kon op een ruime belangstelling rekenen. Over de hele dag kwamen er naar schatting zo’n 1 000 geïnteresseerden langs om een beter zicht te krijgen op de opleiding tot en het werk van politieagenten. Minister De Crem keek tevreden toe: “Een goede opleiding is essentieel en in België een verantwoordelijkheid op verschillende niveaus. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ik beslist heb het project ‘Politieonderwijs binnen het Veiligheidsonderwijs’ verder te zetten met inbegrip van de erkenning van de politieopleidingen door de Gemeenschappen”.

De Minister benadrukte voor zijn vertrek ook nog de positieve en constructieve rol die de provincie Oost-Vlaanderen heeft gespeeld in het hele opleidingstraject.


< Vorige bericht