Nieuwsbericht

Mededeling van 25-01-2019

"Trajectcontroles draaien op maximale capaciteit binnen de contractuele en budgettaire mogelijkheden"

24 januari 2019


De federale politie beschikt momenteel niet over voldoende middelen om de extra geplande trajectcontroles vanuit de deelstaten uit te voeren. De oorzaak daarvan is contractueel. Het gevolg is dat we nu met een contract zitten dat de slagkracht van de federale politie rond verkeersveiligheid beperkt”. Dat zegt Minister voor Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem (CD&V) in een eerste reactie op de berichten over de technische problemen die zijn opgedoken voor de uitvoering van trajectcontroles.

De federale politie heeft momenteel 68 connectoren in gebruik binnen een (aflopend) raamcontract. Die connectoren zijn nodig om materiaal van de camera’s naar de Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC) te sturen en om die doorgestuurde informatie en foto’s te converseren naar het gewenste formaat heeft elke camera een connector nodig. Minister De Crem: “Alle beschikbare connectoren zijn momenteel in gebruik: de federale politie draait dus momenteel op het maximum van haar mogelijkheden binnen de door zijn voorganger gecreëerde budgettaire en contractuele ruimte”.

Het aflopende karakter van het contract heeft als gevolg dat dat er binnen de huidige marktprocedure geen nieuwe connectoren en licenties kunnen worden aangekocht. “De nieuwe marktprocedure werd door mijn voorganger te laat opgestart om te voldoen aan de terechte bezorgdheden inzake trajectcontroles van de Vlaamse overheid. Ik vind het vreemd dat Minister Weyts het zich zo moeilijk maakt: één telefoontje naar zijn partijgenoot Jambon zou immers voldoende moeten zijn om te weten waarom de situatie is wat ze vandaag is” zo besluit Minister De Crem.


< Vorige bericht