Nieuwsbericht

Mededeling van 28-01-2017

Onderhoud met de Braziliaanse Minister van Landbouw Blairo Maggi

Vrijdag 27 januari 2017


Foto Libois Corenthin

Op vrijdag 27 januari 2017 ontving Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem de Braziliaanse Minister van Landbouw Blairo Maggi in het Egmontpaleis te Brussel. Dit onderhoud kaderde in een bezoek van Minister Maggi aan België en de Europese Unie.

Staatssecretaris De Crem hecht een groot belang aan het verzekeren van een vlotte toegang tot de Braziliaanse markt voor onze Belgische bedrijven. Hij organiseerde in de afgelopen twee jaar meerdere zendingen op vraag van Belgische bedrijven naar Brazilië om er samen te zitten met politieke autoriteiten en op die manier vooruitgang te boeken in concrete handelsdossiers.

De Braziliaanse markt is immers enorm en biedt vele opportuniteiten aan onze bedrijven die we volop dienen te benutten. Na het onderhoud bezocht Minister Maggi de Gentse haven. Brazilië is de derde belangrijkste handelspartner voor de haven met een klemtoon op voeding. Zo worden er jaarlijks 2,6 miljoen ton goederen van Brazilië naar Gent vervoerd, waarvan een derde sinaasappelsap. Gent is dan ook de fruitsaphaven van Europa, aldus havendirecteur Daan Schalck.

 

 


< Vorige bericht