Nieuwsbericht

Mededeling van 15-09-2016

Iraanse ambassadeur te gast bij VOKA

Donderdag 15 september 2016


Onder de titel “grote opportuniteiten voor onze ondernemers” organiseerde VOKA, in samenwerking met Brussels Diplomatic Academy (VUB), op donderdag 15 september 2016 een lunch met als eregast de Iraanse ambassadeur in België, Z.E. Mr. Peiman Seadat.

In zijn toespraak gaf de ambassadeur toelichting over de Iraanse markt en welke commerciële en investeringsopportuniteiten Belgische bedrijven op deze markt kunnen vinden. Een jaar na het einde van de economische sancties zijn er immers steeds meer mogelijkheden om handel te drijven met Iran. Een markt van bijna 80 miljoen - vaak hoogopgeleide - mensen opent haar deuren voor internationale handel, met bijzondere opportuniteiten in o.a. de landbouw, energiesector en toerisme.

Iran interesseert zich dan ook erg voor de Belgische expertise in uiteenlopende sectoren, zoals ook bleek tijdens de economische zending van Staatssecretaris Pieter De Crem die eind vorig jaar als één van de eersten na het opheffen van de sancties naar Iran trok met een twintigtal Belgische bedrijven in zijn kielzog.


< Vorige bericht