Nieuwsbericht

Mededeling van 13-07-2020

Belgisch-Nederlands overleg over aanpak COVID-19

13 juli 2020


Minister van Veiligheid & Binnenlandse Zaken Pieter De Crem heeft vanmiddag overleg gehad met zijn Nederlandse ambtgenoot, Minister Ferd Grapperhaus. Het overleg vond plaats in Baarle-Nausse en verliep in een positieve en ontspannen sfeer.

De maatregelen die zowel België als Nederland sinds maar uitvaardigden om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan zorgden voor bijzondere uitdagingen in de Belgisch-Nederlandse grensstreek. De invoering van grenscontroles en van het concept “essentiële en niet-essentiële verplaatsingen” vereisten permanente opvolging en coördinatie tussen beide regeringen en in het bijzonder tussen Ministers De Crem en Grapperhaus.

“Corona plaatste ons voor een realiteit die we nog nooit eerder hebben ervaren. Beide regeringen namen maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Hoewel de filosofie aan beide kanten van de grens hetzelfde was zijn er ook een aantal verschillen tussen onze beide landen. Permanent overleg was dus nodig. Vandaag zetten we een nieuwe stap in dat proces waarbij we samen terugblikken op de voorbije periode, lessen trekken en nu de analyse maken over hoe we in de toekomst zaken anders en beter kunnen aanpakken”, aldus Minister De Crem.


< Vorige bericht