Nieuwsbericht

Mededeling van 05-06-2020

Akkoord bereikt over Europese binnen- en buitengrenzen

5 juni 2020


Een meerderheid van de Schengenlanden heeft vanmiddag een akkoord bereikt over de heropening van de Europese binnen- en buitengrenzen en dit vanaf 15 juni. “Het zal dus opnieuw mogelijk zijn om deze zomer naar tal van landen op vakantie te gaan”, zo licht Minister Pieter De Crem toe. “Met dit akkoord zetten we een nieuwe stap richting een normalisering van ons alledaagse leven”, aldus Minister De Crem.

Heel concreet heeft een meerderheid van de Schengenlanden een akkoord bereikt om de grenzen te heropenen op 15 juni. Tot die groep van landen behoren onder meer Zwitserland, Oostenrijk, Nederland en Frankrijk. Voor een aantal andere landen zal de heropening van de grenzen later gebeuren. Eén van de landen met een latere heropeningsdatum is Spanje, dat 1 juli vooropstelt als datum om haar grenzen te heropenen.

Voor de Europese buitengrenzen is het de bedoeling te komen tot een gemeenschappelijke heropening van de grenzen. De Europese Commissie zal een voorstel uitwerken om dat te realiseren. Een heropening van de Europese buitengrenzen moet niet worden verwacht voor 15 juni.


< Vorige bericht