Nieuwsbericht

Mededeling van 25-01-2019

Werkbezoek aan de Haven van Zeebrugge

23 januari 2019


Minister Pieter De Crem bracht op woensdag 23 januari een werkbezoek aan de haven van Zeebrugge en dit in het bijzijn van gouverneur Carl Decaluw├ę, Brugs burgemeester Dirk De fauw, het parket en de politie- en havenautoriteiten

Het thema van de transmigratie en de gevolgen van de Brexit scheppen een nieuwe context op gebied van veiligheid en politionele samenwerking in West-Vlaanderen. Minister De Crem voegde meteen de daad bij het woord en ging ter plekke om deze uitdagingen te bespreken met de bevoegde diensten.

Op korte termijn worden er twee concrete maatregelen aangereikt: in eerste instantie worden er extra middelen vrijgemaakt voor de strijd tegen transmigranten en mensensmokkelaars. Dit vertaalt zich in 40 extra voltijdse personeelsleden die ingezet zullen worden om de grensbewaking tussen onze kust en de Britse kust te versterken.

Anderzijds zal in Londen een Belgische verbindingsofficier worden aangesteld om de continuïteit van de gegevensuitwisseling inzake veiligheid te garanderen. Het is van belang om een goede samenwerking te faciliteren met het Verenigd Koninkrijk, zowel in het geval van een 'deal' of 'no deal'.


< Vorige bericht