Nieuwsbericht

Mededeling van 07-04-2008

Defensie en het Instituut voor Veteranen (IV-NIOOO) eren hun veteranen op 7 april 2008


Op 7 april 2008 wenst Defensie, in samenwerking met het Instituut voor Veteranen – (IV-NIOOO), hulde te brengen aan hun veteranen. Deze ‘Veteranendag’, waarop een Vertegenwoordiger van de Koning en de Minister van Defensie, Dhr Pieter De Crem zullen aanwezig zijn, zal in twee fasen verlopen. Een eerste aan het Monument van de Onbekende Soldaat, een tweede op de Esplanade van het Jubelpark.

De datum van 7 april werd door de regering in 1998 gekozen ter herdenking van de 10 para’s die in 1994 in Kigali (Rwanda) werden vermoord. Sinds 1945 zijn er in totaal 229 Belgische militairen omgekomen tijdens vredesoperaties.

Deze veteranen, mannen en vrouwen, hebben in vaak zware opdrachten, overal ter wereld, hun leven geriskeerd. Ze hebben mensen in nood geholpen en vertegenwoordigden hierbij steeds ons land met trots. Ze staan symbool voor de kennis en de ervaring van onze strijdkrachten in buitenlandse opdrachten.

Het Instituut voor Veteranen – Nationaal Instituut voor Oorlogsinvaliden, Oud-strijders en Oorlogsslachtoffers ondersteunt sociaal en moreel de mannen en vrouwen die streden en strijden voor onze vrijheden. Die opdracht concretiseert zich in een sociale bijstand, een herdenkingsplicht en een erkenning van de verdiensten van de mannen en vrouwen die ook vandaag overal ter wereld op missie zijn.


< Vorige bericht