Nieuwsbericht

Mededeling van 17-08-2019

Afscheid van twee overleden brandweermannen in Heusden-Zolder

17 augustus 2019


Met een erg aangrijpende viering hebben Beringen, Heusden-Zolder en Hulpverleningszone Zuid-West Limburg vanmiddag afscheid genomen van de twee brandweermannen die vorige week het leven lieten. Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem reikte beide brandweermannen bij aanvang van de viering postuum het Burgerlijk Kruis Eerste Klasse voor Moed en Opoffering uit.

De talrijke getuigenissen tijdens de ceremonie portretteerden beide brandweermannen niet alleen als gedreven professionals, maar ook als liefhebbende partner, papa en familiemens. Collega’s en vrienden prezen Chris en Benni omwille van hun inzet voor het korps en omwille van hun goedlachsheid. Brandweermannen van over heel het land zakten af naar de brandweerkazerne van Heusden-Zolder en vormden voor de ceremonie een indrukwekkende erehaag.

Minister De Crem reageerde achteraf kort bij de pers: “Vandaag is een moment van rouw en bezinning. Mijn gedachten zijn vandaag bij de mensen die afscheid moeten nemen van hun partner, papa, zoon, vrienden of collega. We doen al heel erg veel om deze situaties te vermijden, maar jammer genoeg bestaat er geen nul-risico”.


< Vorige bericht