Nieuwsbericht

Mededeling van 22-02-2019

Minister De Crem ziet zijn analyse bevestigd: “Brussel heeft nood aan een eengemaakte politiezone met eenheid van commando”

22 februari 2019


Minister voor Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem was donderdagavond studiogast in het VTM Nieuws. Aanleiding was zijn werkbezoek aan Molenbeek eerder op de dag en het onderzoeksrapport dat werd afgerond naar aanleiding van de onrusten in Molenbeek op oudejaarsnacht.

“Het onderzoeksrapport bevestigt mijn eerste analyse die ik in de dagen na de rellen al maakte: de politiediensten waren niet voorbereid op die oudejaarsnacht en hadden geen concreet plan van aanpak klaar. Ook de meest elementaire voorbereidingen zoals het screenen van sociale media werden niet of nauwelijks getroffen”, zo stelde Minister De Crem aan de Medialaan.

De Minister herhaalde bovendien opnieuw zijn pleidooi voor een eengemaakte politiezone: “Brussel heeft echt nood aan een eengemaakte politiezone met eenheid van commando. Een volgende federale regering moet daar werk van maken en ik kijk er dan ook naar uit op welke manier dat in een nieuwe regeerverklaring kan ingeschreven worden. Daarbij aansluitend was, ben en blijf ik ondubbelzinnig over het geweld ten aanzien van politieagenten en hulpverleners: dat is een rode lijn die onder geen beding overschreden wordt. Wij moeten onze hulpverleners en politieagenten beter beschermen en geweldplegers tegenover die mensen zwaar aanpakken”, zo besluit de Minister.


< Vorige bericht