Nieuwsbericht

Mededeling van 02-05-2019

Pro League, Belgische Voetbalbond (KBVB), Federale en lokale politie en Voetbalcel ontvangen door Minister De Crem

02 mei 2019


            Vanochtend heeft Minister voor Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem de vertegenwoordigers van de Pro League, de Belgische Voetbalbond, de federale en lokale politie en van de Voetbalcel Binnenlandse Zaken ontvangen. Aanleiding voor het onderhoud was de gestaakte voetbalwedstrijd tussen Standard Luik en RSC Anderlecht van 12 april 2019. Vanuit het supportersvak van Anderlecht werden er toen bommetjes en vuurpijlen op het veld gegooid waardoor de veiligheid van de spelers en van andere toeschouwers niet meer kon gegarandeerd worden.

            De vertegenwoordigers van de Pro League en van de KBVB wezen er Minister De Crem op dat de Belgische voetbalclubs al heel wat inspanningen doen om de veiligheid tijdens wedstrijden te garanderen. Het ontsteken en gebruiken van bengaals vuurwerk werd voor de start van de Playoffs nogmaals afgeraden. Minister De Crem wees op de gevaren dat bengaals vuur met zich meebrengt waaronder brandwonden en beschadigde kleren voor omstaanders.

            De vergadering verliep constructief en leverde enkele afspraken op. Minister De Crem: “Op maandag 1 juli zal de voetbalcel een infomoment/opleidingsdag organiseren voor alle veiligheidsverantwoordelijken van de verschillende clubs. Daarbij zullen we ook ingaan op de verplichte jaarlijkse ondertekening van de zogenaamde Veiligheidsconventie. Clubs moeten ook aangespoord worden zogenaamde ‘best practices’ met elkaar uit te wisselen om de veiligheid in en rond stadions nog te vergroten. Ik merk dat er bij elke aanwezige de bereidheid is een nieuwe stap voorwaarts te zetten en kijk dan ook uit naar de concretisering daarvan”.


< Vorige bericht