Nieuwsbericht

Mededeling van 21-11-2018

Beleidsnota Buitenlandse Handel goedgekeurd in de Kamer

Woensdag 21 november 2018


In de vergadering van de Commissie voor de Buitenlandse Betrekkingen van de Kamer van Volksvertegenwoordigers van woensdag 21 november 2018, stelde Staatssecretaris voor Buitenlandse handel Pieter De Crem zijn beleidsnota voor.

 

Deze nota schrijft zich in de doelstellingen van de Federale Regering in om de economische groei, buitenlandse investeringen, buitenlandse handel en jobcreatie te stimuleren.

 

Ondanks een toename aan handelsconflicten blijkt de buitenlandse handel van ons land in de eerste zes maanden van dit jaar licht verbeterd. Dit is in de eerste plaats aan de bedrijven zelf te danken, maar toont ook aan dat het beleid van Staatssecretaris Pieter De Crem de juiste focus legt. Een focus die zich niet enkel toespitst op het onderhouden van sterke banden met belangrijke historische handelspartners als de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk, maar ook op het promoten van vrijhandel en het versterken van onze banden met partners wereldwijd.

 

De Crem benadrukte verder ook dat recente vrijhandelsverdragen met ‘like-minded’ countries als Japan en Canada positieve resultaten opleveren en vele nieuwe opportuniteiten creëren voor onze bedrijven. Hij blijft zich in de komende maanden dan ook inzetten op het sluiten van nieuwe handelsakkoorden, het veroveren van nieuwe afzetmarkten en het wegwerken van handelsbarrières met landen overal ter wereld.


< Vorige bericht