Nieuwsbericht

Mededeling van 15-05-2018

Bilateraal werkbezoek aan de Verenigde Staten

Los Angeles – samenwerking in innovatie


De eerste dag van het werkbezoek van Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem aan de Verenigde Staten stond volledig in het teken van samenwerking in innovatie en spitstechnologie. Zo had hij een meeting in de Los Angeles Area Chamber of Commerce. Californië is de 5de economie in de wereld en ongeveer 40% van alle import in de Verenigde Staten wordt verscheept via havens in de Bay Area van LA. De technologische sector van Silicon Valley heeft bovendien een uitbreiding naar LA, waardoor deze regio zeer interessant is voor Belgische bedrijven.

 

Nadien ging het richting het California Institute of Technology, of kortweg CalTech, voor een gesprek met Directeur Thomas F. Rosenbaum en een bezoek aan het ‘Einstein Papers’ project. Dit heeft tot doel het archiveren en bestuderen van de nalatenschap van Albert Einstein. Bovendien had Einstein een hechte band met ons land, en koesterde vriendschappen met onder meer de Belgische wetenschappers Georges Lemaître en Théophile de Donder. Ook was hij aanwezig op de Solvay-conferenties in ons land, waaraan alle fysici uit zijn tijd deelnamen.

 

Vervolgens bezocht Staatssecretaris De Crem het Jet Propulsion Laboratory van het ruimtevaartagentschap NASA, één van de meest innovatieve centra in de VS. Pieter De Crem sprak er met 6 Belgische onderzoekers die een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkelingen in de ruimtevaartindustrie.

 

Tot slot sprak Pieter De Crem met Bert Hamelinck van het Belgische productiehuis Caviar, bekend van onder meer Clan en Tabula Rasa, dat erin slaagt om de Amerikaanse markt te veroveren.

 


< Vorige bericht