Nieuwsbericht

Mededeling van 06-06-2019

Minister De Crem overhandigt Franqui-prijs aan drie economen van de KU Leuven

6 juni 2019


         Vorige maand werden drie economen van de KU Leuven – Laurens Cherchye, Bram De Rock en Frederic Vermeulen – bekroond met de prestigieuze Francqui-wetenschapsprijs 2019. De drie onderzoekers ontwikkelden samen een model waarmee ze de keuzes van individuele gezinsleden en de verdeling van tijd in gezinnen op een betrouwbare manier kunnen verklaren én voorspellen.

         De Francqui-Prijs is een jaarlijkse prijs die in beurtrol wordt toegekend aan de exacte wetenschappen, de humane wetenschappen en de biologische – en medische wetenschappen. Dit jaar viel de eer dus te beurt aan drie economen wiens werk het in de toekomst mogelijk moet maken beter in te schatten welke invloed nieuwe beleidsmaatregelen hebben, bijvoorbeeld een verhoging van de kinderbijslag, een hervorming van de personenbelasting of de wetgeving over echtscheidingen.

         Minister De Crem: “We zijn als Belgen soms te bescheiden als het gaat over de topprestaties die we leveren. Het werk van deze drie onderzoekers is nochtans bijzonder belangrijk en kan uitgroeien tot een essentieel instrument voor politici en beleidsmakers die beslissingen moeten nemen over zaken die een dagelijkse impact hebben op het leven van mensen. Ik wil Laurens Cherchye, Bram De Rock en Frederic Vermeulen dan ook feliciteren met hun werk en hen aanmoedigen om verder te gaan op de ingeslagen weg”.


< Vorige bericht