Nieuwsbericht

Mededeling van 03-06-2019

Luik herdenkt slachtoffers van terroristische aanval in 2018

29 mei 2019


 Op 29 mei 2018 werd Luik opgeschrikt door een terreuraanval die het leven zou kosten aan drie mensen. Twee agenten in functie en een jongeman van 22 jaar zouden om het leven worden gebracht alvorens de dader werd overmeesterd. Tijdens een serene en emotionele ceremonie werd vandaag hulde gebracht aan de drie overledenen. Minister Pieter De Crem woonde de plechtigheid bij.

            Omstreeks half elf vanochtend verzamelden politieke gezagsdragers samen met de familieleden, vrienden, dierbaren en collega’s van de slachtoffers in de buurt van de Boulevard d’Avroy, de plaats waar het noodlot vorig jaar toesloeg. In zijn speech sprak Minister De Crem zijn afschuw uit voor het drama dat zich vorig jaar voltrok: De tragedie die zich hier afgelopen jaar heeft voltrokken zal voor altijd herinnerd worden als een daad die even onbevattelijk als onaanvaardbaar is. Terreurdaden als deze in Luik zijn in staat leefgemeenschappen zoals de lokale Luikse gemeenschap te ontwrichten en het vertrouwen tussen mensen dat zo broodnodig is om samen te leven blijvend schade te berokkenen. Elke keer opnieuw we geconfronteerd worden met dergelijke drama’s blijven de familieleden en dierbaren van de slachtoffers achter met volwaardige vragen die alleen onvolmaakte antwoorden krijgen”.

            De publieke ceremonie werd afgesloten met het neerleggen van verschillende kransen, o.a. door Minister De Crem en de collega’s van de slachtoffers.


< Vorige bericht