Persbericht

Mededeling van 13-02-2017

Multisectorale economische zending naar de Verenigde Arabische Emiraten

Februari 2017


Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem leidt van 11 tot 17 februari 2017 een multisectorale economische zending naar de Verenigde Arabische Emiraten, in samenwerking met de Arabisch-Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel en Flanders Investment & Trade.

België en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben uitstekende bilaterale handelsbanden. België is de vijfde belangrijkste Europese exporteur naar de VAE en de belangrijkste Europese importeur van goederen vanuit de VAE. Dit maakt van de Emiraten met voorsprong onze belangrijkste handelspartner in de Golfregio. De Belgische gemeenschap is er ook zeer uitgebreid, met ongeveer 3.500 landgenoten die er wonen en werken. En Belgische bedrijven hebben een lange traditie van samenwerking in zeer uiteenlopende sectoren van constructie, over de diamantsector, tot het leveren van medische expertise, technische knowhow, baggerwerken, etc.

Naast Abu Dhabi en Dubai doet de zending op vraag van de deelnemende Belgische bedrijven ook een aantal minder bekende Emiraten aan, meer bepaald Sharjah, Ras el-Khaima en Fujairah. Deze bieden een reëel potentieel aan Belgische KMO’s.

De VAE, de tweede grootste economie in de Golfregio, is dan ook een zeer aantrekkelijke en vruchtbare consumentenmarkt met een groeiende, gediversifieerde economie, en kan rekenen op een politiek en economisch stabiel klimaat. Net als voor de Prinselijke Missie naar de Emiraten in 2015 moet deze missie dan ook leiden tot contracten en nieuwe projecten voor Belgische bedrijven, en plaats ze ook ons land in de kijker als investeringsbestemming bij uitstek voor bedrijven uit de Emiraten.


< Vorige bericht