Nieuwsbericht

Mededeling van 07-06-2018

Eregast bij de Belgium-Japan Association & Chamber of Commerce

Donderdag 7 juni 2018


Op donderdag 7 juni 2018 was Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem de eregast op een bijeenkomst van de Belgisch-Japanse Kamer van Koophandel.

 

De Belgisch-Japanse Kamer van Koophandel telt meer dan 650 leden, waaronder Belgische en multinationale ondernemingen, evenals de leidende Japanse bedrijven in België.

 

Staatssecretaris De Crem sprak de aanwezigen toe en benadrukte in zijn toespraak de bijzondere hechte en historische relaties tussen onze beide landen. De BJA speelt dan ook een bijzondere rol in het verdiepen van de banden tussen België en Japan. Staatssecretaris De Crem ging dieper in op het recente vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Japan dat op korte termijn in werking zal treden en de vele opportuniteiten die dit zal bieden aan Belgische bedrijven om handel te drijven met Japan en omgekeerd.

 

Staatssecretaris De Crem maakte van de gelegenheid ook gebruik om ons land aan te bevelen als de ideale toegangspoort tot de Europese eenheidsmarkt van 500 miljoen inwoners, in het bijzonder na het Britse vertrek uit de EU.


< Vorige bericht