Nieuwsbericht

Mededeling van 24-05-2018

Prinselijke economische zendingen, een samenwerking met vele partners

In 2018 naar Argentinië, Uruguay en Marokko


Het Agentschap voor Buitenlandse Handel organiseert – in samenwerking met de gewestelijke exportbevorderende diensten – de gezamenlijke economische zendingen. Voor de politieke en protocollaire aspecten van het programma werkt het samen met de FOD Buitenlandse Zaken. De voorbije handelsmissies vonden plaats in Indonesië, Canada, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Texas, de Verenigde Staten, de Republiek Korea en Ivoorkust

 

Deelnemers

Deelnemers zijn bedrijven uit een waaier van sectoren. Ze variëren van KMO’s tot gevestigde waarden uit het Belgische ondernemerslandschap.

 

Programma

Een gezamenlijke economische zending duurt meestal vier tot acht dagen. Het programma bestaat uit een officieel luik en een economisch-commercieel luik. In dit laatste deel is ook voor de bedrijven een drukke agenda opgesteld:

 

Overdag staan steevast B2B- en B2G-afspraken op het programma. Seminaries bieden lokale spelers een blik op specifieke Belgische knowhow. Deze conferenties zijn eveneens een gelegenheid om de prioriteiten van de lokale autoriteiten en hun belangrijkste projecten te leren kennen. Netwerklunches, -diners en -recepties in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Astrid, Vertegenwoordigster van Z.M. de Koning, en Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem, bieden kansen op interessante contacten. Staatshoofden, Ministers, topzakenlui en andere prominenten zijn er veelgeziene gasten.

 

Veel deelnemende bedrijven maken van de economische zending gebruik voor het officieel bekrachtigen van zakelijke overeenkomsten in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Astrid, Vertegenwoordigster van Z.M. de Koning en Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem. Bedrijven zijn hierdoor vaak in staat sneller contracten af te sluiten. Dit is bovendien uitstekende promotie voor de Belgische onderneming. Ook bedrijfsbezoeken aan lokale bedrijven of plaatselijke vestigingen van Belgische ondernemingen staan op de agenda, al dan niet in het gezelschap van H.K.H. Prinses Astrid, Vertegenwoordigster van Z.M. de Koning en Staatssecretaris De Crem. Hierdoor kunnen Belgische bedrijven vlotter hun producten bij buitenlandse multinationals aan de man te brengen.

 

Voor alle info en inschrijvingen kunt u terecht op de website van het Agentschap voor Buitenlandse Handel: http://www.abh-ace.be

 


< Vorige bericht