Nieuwsbericht

Mededeling van 21-12-2017

Pieter De Crem spreekt diplomaten en bedrijfsleiders toe

Belgische topbedrijfsleiders ontmoeten economische diplomatie in kader van #BEdiplodays


Het Verbond van Belgische Ondernemingen organiseert traditiegetrouw tijdens de diplomatieke dagen, samen met de regionale werkgeversorganisaties, een ontmoeting tussen diplomaten en bedrijfsleiders in het Egmontpaleis te Brussel.

Economische diplomatie is immers meer dan ooit van levensbelang voor de ondernemingen die hun activiteit op internationaal vlak willen ontwikkelen.

Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem nam er dan ook samen met Minister voor Buitenlandse Zaken Didier Reynders deel aan een panelgesprek, geleid door de Heer Bernard Gilliot, Voorzitter van het VBO. Tijdens het gesprek ging De Crem dieper in op een aantal hoofdpunten van zijn beleid in de voorbije 1000 dagen aan het hoofd van de Belgische buitenlandse handel. Zo leverden contacten op het hoogste niveau volgens het concept Business To Government vaak onmiddellijke voordelen op voor onze Belgische bedrijven en vormden een constante in de vele missies die de voorbije drie jaar werden gevoerd.

Hiernaast besprak De Crem onze bilaterale economische relaties met de Verenigde Staten, onze vijfde belangrijkste handelspartner en belangrijkste buiten de EU. De Crem acht de trans-Atlantische band van vitaal belang en zet zich dan ook in om deze verder uit te diepen, ten voordele van onze bedrijven. Betreffende de Brexit riep Staatssecretaris De Crem op tot Europese solidariteit en pleit hij voor een globaal akkoord en een toekomstige handelsrelatie met de Britten die zo weinig mogelijk tarifaire en niet-tarifaire handelsbelemmeringen bevat.


< Vorige bericht